google_recenze

Nejnovější články

DIY seriál 2. díl - Nábytek z palet a dřevěných beden

V úvodním článku seriálu Nábytek z palet a dřevěných beden jsme si řekli, jak palety a bedny připravit a jaký nábytek můžeme vytvořit v ložnici. V tomto článku se zaměříme na doplňky interiéru do obývacího pokoje.

Nábytek v obývacím pokoji, který vytvoříte, se nebojte natřít výraznou barvou. Odvážný odstín může být právě tím prvkem místnosti, který zaujme na první pohled a dodá vámi požadovanou atmosféru. Ať už cílíte na živý, veselý a sytý společenský prostor, či decentní a elegantní v kombinaci s pár okořeněnými doplňky.

Můžete vytvořit základnu pro gauč, postup bude podobný jako v ložnici jen s rozdílnou velikostí použitých palet. Výhodou sedací soupravy z palet je, že ať už si zvolíte uspořádání do L, do U nebo jednoduchou pohovku pro dva, je to zcela na Vás a nejste omezeni výrobcem. Uspořádání také můžete v průběhu času měnit. Můžete vytvořit rozkládací gauč, pohovku se šuplíky či pohovku a křesla. Buďte svým bytovým designérem!

           Palety na sedačku je potřeba ošetřit mechanicky. I do interiéru doporučujeme dřevo natřít lazurovacím lakem či barvou. Dřevo tím ochráníte a můžete si sedací soupravu sladit s pokojem podle svých představ. Pokud si na spodní stranu přidáte kolečka, můžete snadno s posezením manipulovat. 

homesofa.jpg

Můžete také vytvořit odkládací či konferenční stolek, a to jak z palet, tak z beden. Stejně jako v předešlém díle i v obývacím pokoji můžete postavit bedny na bok a vytvořit tak stolky k boku pohovky téměř bez práce. Můžete ponechat bez úprav i palety a položit na ně skleněnou tabuli. Je to rychlé, praktické a designové.

Mezery můžete také vyplnit různými předměty. Pod sklo můžete vložit i dětské výtvory či suvenýry z dovolené. Nabízí se také neutrální dekorace v podobě šišek, korků či kávy nebo jednoduše popusťte uzdu vaší fantazii a vytvořte svůj originál. Konferenční a dekorativní stolky jsou na to tou správnou příležitostí. 

Ke stolku můžete z beden udělat skryté posezení. Když nebudou potřeba, mohou být zasunuté pod stolkem z palety. Do beden se dají schovat například polštáře a deky. Také je můžete postavit na sebe a postavit jako dekoraci u stěny. Na bedny poté můžete pověsit například rodinné fotografie z dovolené.

Z dřevěných beden se také dají vytvořit krásné květináče. Můžete do nich vložit více květin ve vlastních květináčích a bedna bude sloužit pouze jako okrasná „ohrádka“. Můžete ji také zevnitř vybavit silným igelitem a poté naplnit zeminou a květinami a mít tak přímo velký květináč, který pojme jak větší pokojovou rostlinu, tak více menších. Můžete bednu také umístit na balkon a pěstovat v ní i ovoce a zeleninu.


Autor: Kiššová Amálie

Fotografie - Fotobanka

Posted in: Tipy a triky

Leave a comment