google_recenze

Nejnovější články

Barvy pro zdravý domov

Každý z nás chce mít doma příjemné, ale hlavně zdravé prostředí. My vám poradíme, jak nám může pomoci ošetření zdí speciálními barvami. Jsou schopné vázat látky, které jsou zdraví škodlivé, ale pomohou i v boji s viry, bakteriemi a plísní. Několik z nich si představíme v následujících dvou článcích.

Významnými zástupci jsou následující dvě barvy. První z nich je JUPOL Bio vápenná malířská barva. Je na bázi hašeného vápna, má silné dezinfekční účinky a přirozeně zamezuje rozvoji plísní. Je vodou ředitelná, otěruvzdorná, vysoce paropropustná a má vysokou kryvost. Není ale omyvatelná.

Druhá barva JUPOL Bio silicate je vhodná do prostor, kde se vyskytují osoby citlivé na konzervační látky. Neobsahuje biocidy, má mimořádně nízký obsah těkavých látek a je díky svým vlastnostem šetrná k lidskému zdraví a životnímu prostředí. Je také vodou ředitelná na bázi draselného vodního skla, vysoce paropropustná a vyznačuje se výbornou kryvostí. Obě barvy jsou vysoce kvalitní a nemusíte se bát použití ani v koupelně, kuchyni i dalších místech, kde hrozí vyšší vzdušná vlhkost.

white room.jpg

Představíme si také dvě novinky v našem sortimentu. První z nich je JUPOL Clima control. Je to také silikátová barva, má ovšem navíc schopnost vázat formaldehyd, který se uvolňuje z nábytku, bytových textilií, nátěrových hmot, lepidel apod. Je tedy velmi vhodná do novostaveb či staveb po rekonstrukci, kde je zvýšená koncentrace formaldehydu. Stejně tak je odolnější vůči plísním a konzervantům. Je omyvatelná, čímž napomáhá udržení čistoty v interiéru.

 

Antimikrobiální barva JUPOL Antimicrob je výborným pomocníkem v ochraně před viry, bakteriemi a plísněmi. Aktivně ničí široké spektrum mikroorganismů a zamezuje jejich šíření, již za 24 hodin jich dokáže zachytit až 99,9 %. Je vhodná do všech vnitřních prostor. Stejně jako předchozí barva je také omyvatelná.

jupol antimicrob a clima control.jpg

Použijete-li jakoukoliv z výše uvedených barev, nešlápnete vedle. Tušili jste, že správný výběr barvy, může znamenat tak velkou pomoc v boji proti virům a bakteriím? Malovat jednou za čas musíme všichni, proč tedy nezvolit barvu, díky které bude náš domov opět zdravější a bezpečnější.

Zdroje:

https://www.jub.cz/malirske-barvy-dekorativa/malirske-barvy/jupol-bio-vapenna-malirska-barva

https://www.jub.cz/malirske-barvy-dekorativa/malirske-barvy/jupol-bio-silicate

https://www.jub.cz/malirske-barvy-dekorativa/malirske-barvy/jupol-clima-control

https://www.jub.cz/malirske-barvy-dekorativa/malirske-barvy/malirske-barvy-pro-zdrave-bydleni/jupol-antimicrob 

Autor: Kiššová Amálie

Posted in: Tipy a triky

Leave a comment