google_recenze

Nejnovější články

DIY seriál 3. díl - Nábytek z palet a dřevěných beden

            V minulých dílech jsme se pohybovali především v ložnici a v obývacím pokoji.  V tomto článku se podíváme na další interiérové doplňky z palet a beden vhodné i do jiných pokojů (dětského pokoje, pracovny a dalších) nebo chodby. V následujícím a zároveň posledním díle tohoto seriálu se podíváme na venkovní paletový nábytek. Na dekoraci domácnosti se mohou podílet i děti, dbejte však na jejich bezpečnost a zhodnoťte jejich zručnost a schopnosti.

           Dřevěné bedny můžeme snadno a rychle předělat na květináče, které můžete nechat „na přírodno“. Lazurovací laky dřevo ochrání před vodou, ale zanechají mu původní design, jen s odstínem podle vaší preference. Bedny také můžete stavět na sebe a vytvořit tak květinovou stěnu. Postavíte, natřete a vložíte rostlinku. Jednodušší už to být nemůže.

            Z lehčích palet či jejich prken můžete vytvořit stěnu na kterou se budou věšet květináče a poličky. Podobně jako v prvních dílech ji můžete také dozdobit osvětlením, fotografiemi, obrazy a výtvory vašich ratolestí. Stěnu můžete mít jak v pracovně, tak i v kuchyni či jiném pokoji. Nebojte se nové prvky domova přetřít barvou. Nabízíme nátěrové hmoty se 100% kryvostí. Bílá tak bude opravdu bílá a interiér provzdušní.


            Několik beden na sobě může také hezky posloužit jako designová knihovna. Bedny k sobě můžete i nemusíte spojovat. Knihy nebudou ležet přímo na sobě a budou dýchat. Jednu na výšku, jednu na šířku? Žlutou, červenou a zelenou? Pohrajte si s rozložením i barvami, nebojte se udělat z knihovny výrazný prvek pokoje. Na bedny můžete ze všech stran pověsit fotografie či suvenýry z dovolených. Nemusíte tak mít knihovničku u zdi v rohu pokoje. Může naopak posloužit jako stylová dělící stěna a vytvořit čtecí koutek s odstíněním od hlavního dění.

            Spojením dřevěných beden nebo menších palet můžete také vytvořit například police s úložným prostorem. Jednoduché a praktické. Může se vyjímat v dětském pokoji a sloužit jako prostor k uložení hraček. V dětském pokoji můžete popustit uzdu fantazii a zvolit kombinaci veselých barev. Nejenže tím dětem podpoříte kreativní myšlení, ale pokoj tím i výrazně oživíte. Police mohou sloužit i v chodbě, dílně a garáži.

            Můžete také vytvořit lavici. V chodbě může lavice posloužit při obouvání a k odložení nákupu. Přidejte k lavici dřevěnou stěnu s háčky na oblečení. Lavici můžete využít efektivně i venku. Může sloužit k posezení a zároveň k odložení zahradního náčiní nebo polštářů na zahradní nábytek. Jen nezapomeňte dbát na ošetření dřeva nátěrovými hmotami vhodnými do exteriéru. Jak na to jsme si řekli v článku o ošetření dřeva.

            Úložnými lavicemi jsme se dostali k zahradnímu paletovém nábytku. Navnadíme vás na příští díl. A že se máte na co těšit! Určitě se vyplatí vytvořit si venkovní posezení a stůl. V dalším díle naleznete i tipy na houpačku či bazén. Je to rychlé, snadné a dostupné. Výhodou je, že jednotlivé projekty můžete mít hotové i za jeden den. Tím to však jen začíná. Sloužit mohou dlouhá léta. Paletový nábytek se tedy určitě vyplatí.

Autor: Kiššová Amálie

Fotografie: Fotobanka

Posted in: Tipy a triky

Leave a comment